W naszej piekarni pieczywo pszenne (bułki, bagietki, paluchy, itp.), półcukiernicze (drożdżówki, pączki, chałki, itp.) jaki i chleby pszenno-żytnie produkuje się z bioaktywną podmłodą pszenną dzięki czemu uzyskaliśmy jakość wytwarzania ciast jednofazowo z zachowaniem walorów wytwarzania ciast metodą wielofazową. Bioaktywna podmłoda pszenna jest wytwarzana, w specjalnych zbiornikach ze stali nierdzewnej, w procesie naturalnej fermentacji mąki pszennej i wody zapoczątkowanej przez szczepy bakterii wyselekcjonowane z naturalnych zakwasów piekarskich. Pieczywo z dodatkiem bioaktywnej podmłody pszennej powoduje nie tylko poprawę smaku i aromatu, ale również poprzez zawartość kwasu mlekowego pomaga lepiej przyswajać składniki odżywcze oraz zakwasza pieczywo, dlatego może być adresowane do konsumenta z problemami gastrycznymi. Wykorzystując bioaktywnną podmłodę pszenną znacznie zredukowaliśmy dodatek drożdży piekarskich, nastąpiło opóźnienie czerstwienia oraz zwiększyła się trwałość pieczywa.